Δημοσίευση

Αταλάντα και Λεβερκούζεν για τον τίτλο του Γιουρόπα Λιγκ: Το φαβορί, οι αμέτρητοι συνδυασμοί και το (G/G-OVER 2,5) στο 2.50 στην "ΒοοkieCo"

Στο υψηλότερο επίπεδο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, κάθε σεζόν φτάνει στην κορύφωσή της με τους τελικούς των τριών ευρωπαϊκών διοργανώσεων, οι οποίοι -συνήθως- αναδεικνύουν νέους κατόχους και πρωταγωνιστές. Κάτι τέτοιο ισχύει και στη δεύτερη τη τάξη διοργάνωση της UEFA, με τις Αταλάντα και Μπάγερ Λεβερκούζεν να δίνουν απόψε ραντεβού στο Δουβλίνο με στόχο την κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ.

Είναι αλήθεια ότι οι συγκεκριμένες ομάδες, έπαιξαν ωραίο αλλά και ελκυστικό ποδόσφαιρο. Δίκαια και πανάξια έφτασαν αμφότερες στον μεγάλο τελικό.

Η ομάδα του Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι έχει διπλό στόχο στον τελικό, αφού με νίκη θα εξασφαλίσει συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ της νέας περιόδου, ασχέτως που θα καταλήξει στο Καμπιονάτο. Από την άλλη η Λεβερκούζεν, έχει εξασφαλίσει την παρουσία τους μέσω της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Eπίσης η εκπληκτική φέτος Λεβερκούζεν, έχει το μεγαλύτερο αήττητο στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου! Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο μετρά πλέον 49 ματς δίχως ήττα, μετά και το 2-2 με τη Ρόμα στον επαναληπτικό ημιτελικό του Europa League. Έτσι έσπασε το ρεκόρ των 48 αγώνων δίχως ήττα που είχε η Μπενφίκα σε ένα διάστημα από το 1963 μέχρι το 1965.

Πιο κάτω θα δείτε αναλυτικά όλη την αγωνιστική δράση:

ΑΤΑΛΑΝΤΑ-ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ (22:00)

Αναλύσαμε αρκετά πράγματα στην εισαγωγή μας για τις δύο ομάδες και τώρα θα μιλήσουμε φυσικά… στοιχηματικά! Είναι αλήθεια ότι ο φετινός τελικός του Γιουρόπα Λιγκ έχει φαβορί και είναι η Λεβερκούζεν. Αυτή η ομάδα που πλέον έχει το μεγαλύτερο αήττητο στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όσον αφορά στις επτά κορυφαίες λίγκες. Μιλάμε για απίστευτη απόδοση που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Η Αταλάντα έφτασε ως τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 2019-20 και των Γιουρόπα Λιγκ/Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ τις σεζόν 1990-91 και 2021-22. Με πρωτεργάτη τώρα όμως τον Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι, η Αταλάντα κατάφερε να φτάσει στον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό της ιστορίας της. Η Λεβερκούζεν τώρα, θα δώσει το παρών της στον τρίτο ευρωπαϊκό της ιστορίας της μετά από εκείνον του Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2001-02 κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης και του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ της σεζόν 1987-88 απέναντι στην Εσπανιόλ.