Δημοσίευση

Βοxing Day!

Η Βοxing Day είναι η αγαπημένη μέρα των εορτών για όλους τους οπαδούς στην Αγγλία. Γιορτάζεται μία ημέρα μετά τα Χριστούγεννα και καθιερώθηκε τον 19ο αιώνα από τη Βασίλισσα Βικτώρια. Ήταν η μέρα που οι εργάτες λάμβαναν τα δώρα τους για την καλή δουλειά που είχαν κάνει κατά τη διάρκεια του έτους που έφευγε.

Η πρώτη φορά που το ποδόσφαιρο αναφέρθηκε τη συγκεκριμένη μέρα ήταν τη σεζόν 1988-89, όταν η Πρέστον επιβλήθηκε με 5-0 της Ντέρμπι για την πρώτη κατηγορία στην Αγγλία. Μέχρι τη δεκαετία του ‘50, μάλιστα, είχαμε αγώνες και ανήμερα των Χριστουγέννων, κάτι που τελικά σταμάτησε, με την Boxing Day να κλέβει όλη τη δόξα. Η τελευταία αγωνιστική διεξήχθη το 1957. Από τότε, όλοι προτιμούν να περάσουν τις 25 Δεκεμβρίου σπίτι με τις οικογένειές τους πριν ξεκινήσουν για το γήπεδο 24 ώρες αργότερα.

Το πρόγραμμα των αγώνων

Ο αλγόριθμος, με τον οποίο καθορίζονται οι αγώνες της αγωνιστικής στην Boxing Day έχει ρυθμιστεί έτσι, ώστε οι αποστάσεις για τους οπαδούς να μην είναι πολύ μεγάλες. Η προσπάθεια γίνεται, προκειμένου φίλοι να μπορούν να πηγαίνουν μαζί στο γήπεδο και να απολαμβάνουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα. Σε αυτό το πλαίσιο τα ντέρμπι με μεγάλη αντιπαλότητα αποφεύγονται, ενώ οι ομάδες που θα παίζουν εκτός έδρας, θα δώσουν παιχνίδι στο γήπεδό τους την 1η Ιανουαρίου.

Φυσικά, την επόμενη ημέρα των Χριστουγέννων δεν παίζουν μόνο στην μεγάλη κατηγορία του Νησιού, αλλά και στις υπόλοιπες, με τα παιχνίδια να παρουσιάζουν ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Το φετινό πρόγραμμα της Boxing Day στην Premier League:

Μπρέντφορντ – Τότεναμ (14:30)

Κρίσταλ Πάλας-Φούλαμ (17:00)

Έβερτον-Γουλβς (17:00)

Λέστερ-Νιουκάστλ (17:00)

Σαουθάμπτον- Μπράιτον (17:00)

Άστον Βίλα-Λίβερπουλ (19:30)

Άρσεναλ-Γουέστ Χαμ (22:00)