Δημοσίευση

Δεδομένα και αναλύσεις για την τελευταία αγωνιστική στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ!

Φτάσαμε αισίως στην τελευταία αγωνιστική των Ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Απόψε και αύριο θα ξεκαθαρίσουν τα πάντα. Ποιες ομάδες θα συμπληρώσουν το πάζλ στους 16 και ποιες θα καταλήξουν στην 3η θέση που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ.

Πιο κάτω θα σας παρουσιάσουμε αναλυτικά το πανόραμα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για να γνωρίζετε και εσείς τα δεδομένα του κάθε ομίλου:

Νικητές ομίλου: Μπάγερν, Άρσεναλ, Ρεάλ, Μάντσεστερ Σίτι

Δεύτεροι ομίλου: Αϊντχόφεν, Λειψία

Προκρίθηκαν και περιμένουν κατάταξη: Νάπολι, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Ίντερ, Ατλέτικο, Λάτσιο, Ντόρτμουντ, Μπαρτσελόνα

Εξασφάλισαν Europa League και έχουν ελπίδες πρόκρισης: Μπράγκα, Παρί, Πόρτο, Σαχτάρ

Συνεχίζουν στο Europa League: Φέγενορντ, Γιουνγκ Μπόις

Μπορούν να συνεχίσουν μόνο στο Europa League: Λανς, Σεβίλλη, Ζάλτσμπουργκ, Μπενφίκα

Αποκλείστηκαν: Ουνιόν, Σέλτικ, Ερυθρός Αστέρας, Άντβερπ

Όλα ανοιχτά: Γαλατάσαραϊ, Κοπεγχάγη, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Νιούκαστλ, Μίλαν

Πιο κάτω θα δείτε αναλυτικά όλη την αγωνιστική δράση:

ΛΑΝΣ-ΣΕΒΙΛΛΗ (19:45)

Μέσα από το αποψινό παιχνίδι, κρίνεται ποια από τις δύο ομάδες θα καταλήξει 3η στον Όμιλο που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ. Οι γηπεδούχοι βολεύονται και με ισοπαλία, αφού έχουν τρεις βαθμούς περισσότερους από τους Ισπανούς.

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ-ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ (22:00)

Θα γίνει μεγάλη μάχη στον πρώτο όμιλο, τόσο για την 2η θέση, αλλά και για την 3η. Η μόνη αδιάφορη είναι η Μπάγερν Μονάχου που προκρίθηκε ως επικεφαλής του Ομίλου. Το πιο σημαντικό για τις συγκεκριμένες ομάδες είναι ότι κρατάνε την τύχη στα χέρια τους για την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Όποιος κερδίσει, καταλήγει στην 2η θέση. Η ισοπαλία μπορεί να μην βολέψει κανένα, εάν στο άλλο παιχνίδι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κερδίσει την αδιάφορη Μπάγερν Μονάχου. Στο πρώτο παιχνίδι στην Τουρκία, οι δύο ομάδες εξήλθαν ισόπαλες 2-2.

ΜΑΝΣΤΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ-ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (22:00)

Κανείς δεν περίμενε ότι μέσα από αυτόν τον Όμιλο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κινδυνεύει να μείνει εκτός… Οφείλει για να ελπίζει να κάνει το καθήκον της, κερδίζοντας την αδιάφορη Μπάγερν Μονάχου που θα έχει στο μυαλό της το ντέρμπι που ακολουθεί με την Στουτγκάρδη. Τουλάχιστον με νίκη θα ελπίζει για την 2η θέση, αλλά εξασφαλίζει παράλληλα και θέση στο Γιουρόπα Λιγκ, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο άλλο παιχνίδι.

ΝΑΠΟΛΙ-ΜΠΡΑΓΚΑ (22:00)

Η Νάπολι θα μπορούσε να είχε τσεκάρει κι αυτή εισιτήριο για τη φάση των 16, από την προηγούμενη αγωνιστική, αν η Μπράγκα των 10 παικτών δεν ισοφάριζε την Ουνιόν και δεν μείωνε στους τρεις βαθμούς την απόσταση από τους "παρτενοπέι". Έτσι, οι Πορτογάλοι έμειναν ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης και θέλουν απόψε το διπλό για να υλοποιήσουν τον μεγάλο τους στόχο. Από την άλλη οι γηπεδούχοι, βολεύονται και με την ισοπαλία.

ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ-ΜΠΕΝΦΙΚΑ (22:00)

Δυσανάλογο το σετ αποδόσεων σε αυτό το παιχνίδι. Οι δύο ομάδες παλεύουν για την 3η θέση που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ. Οι γηπεδούχοι που έχουν και τρεις βαθμούς περισσότερους από τους Πορτογάλους, θα πρέπει να χάσουν απόψε και μάλιστα με 3 γκολ διαφορά για να μην πάρουν αυτοί το εισιτήριο. Στο πρώτο παιχνίδι οι Αυστριακοί κέρδισαν εκτός έδρας με 0-2.

ΙΝΤΕΡ-ΡΕΑΛ ΣΟΣΙΕΔΑΔ (22:00)

Αμφότερες προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και απόψε θα παλέψουν για το ποια ομάδα θα εξασφαλίσει την πρωτιά στον Όμιλο. Οι γηπεδούχοι θέλουν μόνο νίκη, ενώ οι φιλοξενούμενοι βολεύονται και με την ισοπαλία.