Δημοσίευση

Μουντιάλ 2022: Κρίσιμο Σαββατοκύριακο για Αργεντινή και Γερμανία!

Γερμανία και Αργεντινή μετά τις ήττες στις πρεμιέρες τους, παίζουν το Σαββατοκύριακο την επιβίωση τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Οι... βόμβες στο Μουντιάλ έπεσαν νωρίς-νωρίς. Για την ακρίβεια με κάτι παραπάνω από 24 ώρες διαφορά.

Πρώτο κάζο για τον Μέσι και την παρέα του στην ήττα της Αργεντινής με 2-1 από την Σαουδική Αραβία και back to back γερμανικό κάζο μετά την ήττα με το ίδιο σκορ από τους... υπερηχητικούς Ιάπωνες.

Ματς καρμπόν αν σκεφτεί κανείς πως και η Αργεντινή και η Γερμανία προηγήθηκαν με 1-0 στο ημίχρονο (ακόμη και ο τρόπος ήταν ο ίδιος από την βούλα του πέναλτι), τους ακυρώθηκε γκολ από το VAR για να... κλειδώσουν από νωρίς το τρίποντο και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες. Αλλά στο δεύτερο ημίχρονο το απόλυτο σοκ.

Οι Αργεντίνοι δέχτηκαν δύο γκολ στις αρχές και δεν... απάντησαν ποτέ και οι Γερμανοί προς το φινάλε του αγώνα και επίσης δεν συνήλθαν από την επίθεση των «καμικάζι»! Προφανώς και μιλάμε ως τώρα για τα «εκκωφαντικά γεγονότα» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μιας και αναφερόμαστε σε δύο από τις 4-5 πιο βαριές φανέλες που κάνουν... πασαρέλα στα διαστημικά γήπεδα του Κατάρ.

Δεν πήγαν ακριβώς ως φαβορί για την κούπα στο Μουντιάλ. Αν ρίξει άλλωστε κανείς μια ματιά στα ρόστερ και των δύο εθνικών ομάδων δεν «τυφλώνεται από την λάμψη των αστεριών», αλλά και από την ποιότητα. Όμως όπως κι αν το κάνουμε, η μία (η Αργεντινή) έχει τον Μέσι στον... τελευταίο χορό του και προφανώς όλο αυτό δίνει ένα έξτρα κίνητρο για την κατάκτηση της κούπας και η άλλη (η Γερμανία) έχει μια φανέλα... 100 κιλά που συνήθως βρίσκει τον τρόπο να φτάνει ως την πηγή.

Λέμε συνήθως, γιατί εκείνο το ιστορικό ρητό του Γκάρι Λίνεκερ πως «στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί» έχει αρχίζει να ξεφτίζει για τα καλά πλέον. Μόλις 4.5 χρόνια πίσω αν πάμε τα «πάντσερ» (ως πρωταθλητές κόσμου τότε) είχαν... χαιρετίσει το Μουντιάλ της Ρωσίας από την φάση των ομίλων. Μια αγχωτική νίκη στο «90φεύγα» επί της Σουηδίας, δύο ήττες από Μεξικό και Νότια Κορέα και... αντίο. Αεροπλάνο και επιστροφή στο Βερολίνο. Γι' αυτό και το μεσημέρι της Τετάρτης μετά την ήττα από την Ιαπωνία αναβίωσε ο εφιάλτης της πρόωρης αποχώρησης. To αυτό ισχύει και για την Αργεντινή.

Στην Ρωσία, η παρέα του Μέσι ίδρωσε να περάσει από τον όμιλο. Ισοπαλία σοκ από την Ισλανδία, «τρίμπαλο» από την μετέπειτα φιναλίστ Κροατία και... τελικός πρόκρισης στο 3ο ματς του ομίλου με την Νιγηρία.

Η πρόκριση ήρθε αλλά στους «16» η Γαλλία του Εμπαμπέ έστειλε τον Μέσι πρόωρα σπίτι του αφήνοντας τον να... ονειρεύεται κούπες σε ακόμη ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Τα χρόνια πέρασαν νεράκι, τα δύο από αυτά μέσα στον κορονοϊό ήταν και κάτι σαν την «μέρα της μαρμότας» και πλέον τα δύο brandname του Μουντιάλ έφτασαν πάλι στο σημείο μηδέν. Μόλις μετά το πρώτο τους ματς είναι με την πλάτη στον τοίχο και βλέπουν το Σαββατοκύριακο να πλησιάζει απειλητικά.

Must win παιχνίδι και για τους δύο. Βράδυ Σαββάτου στις 9μμ η «αλμπισελέστε» αντιμετωπίζει το σκληροτράχηλο Μεξικό και ακριβώς 24 ώρες μετά (βράδυ Κυριακής στις 9μμ) η Γερμανία παίζει με την Ισπανία, που ξεκίνησε με άνετη νίκη επί της Κόστα Ρίκα και θα θέλει να ξεμπερδεύει όσο πιο νωρίς. Ματς-τελικοί. Ραντεβού επιβίωσης καθώς είναι κατανοητό σε όλους πως η ήττα σημαίνει αυτόματα και... check out επιστροφής.

Επιστροφές – καταστροφές για την ακρίβεια, καθώς μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς τι θα σημαίνει και για τις ίδιες τις χώρες, αλλά και για όλο το Παγκόσμιο Κύπελλο αν μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο αποκλειστούν Αργεντινή και Γερμανία. Ειδικά λόγω Μέσι. Πλήγμα μέγιστο. Ας περιμένουμε όμως μερικά 24ωρα για να έχουμε τα γεγονότα χειροπιαστά και όχι εικασίες.

Πηγή: Gazzetta.gr