Δημοσίευση

Στις μάχες Ομόνοια και ΑΕΚ, μαζί τους και η Πάφος στο Κόνφερενς Λιγκ!

Οι τελευταίες κυπριακές ομάδες που θα αγωνιστούν τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η Ομόνοια και η ΑΕΚ, κάνουν το βράδυ της Πέμπτης το ντεμπούτο τους. Μαζί τους και η Πάφος που υποβιβάστηκε στην ίδια διοργάνωση, στο Κόνφερενς Λιγκ μετά τον αποκλεισμό από την Έλφσμποργκ.

Η Ομόνοια είναι η μοναδική που θα αγωνιστεί εντός έδρας, αφού η ΑΕΚ και η Πάφος θα δοκιμαστούν στην Ουγγαρία και Λιθουανία αντίστοιχα.

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΒΙΛΝΙΟΥΣ-ΠΑΦΟΣ (19:00)

Η Πάφος πλήρωσε την απειρία και τα τραγικά λάθη των παικτών της κόντρα στην Έλφσμποργκ. Στα δυο παιχνίδια οι κυπελλούχοι Κύπρου κλήθηκαν να παίξουν με δέκα ποδοσφαιριστές και στην Ευρώπη αυτά πληρώνονται. Δυο ήττες, αποκλεισμός και Κόνφερενς Λιγκ κόντρα στη Ζαλγκίρις Βίλνιους.

Το πρώτο παιχνίδι στη Λιθουανία και με την ομάδα του Κάρλος Καρσέδο πιο έτοιμη μπορεί να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει για τον επαναληπτικό στο Άλφαμεγα. Οι Λιθουανοί δεν διαθέτουν κάτι τρομερό και μια καλή Πάφος μπορεί να ξεπεράσει τα εμπόδια.

ΟΜΟΝΟΙΑ-ΤΟΡΠΕΝΤΟ ΚΟΥΤΑΪΣΙ (19:30)

Οι πράσινοι της Λευκωσίας θα φιλοξενήσουν την Τορπέντο Κουτάισι με στόχο να βάλουν τις βάσεις πρόκρισης και να πάνε με λιγότερη πίεση στον επαναληπτικό την ερχόμενη Πέμπτη στη Γεωργία.

Η Ομόνοια δεν κέρδισε σε κανένα από τα τέσσερα φιλικά της, ενώ μόνο στο τελευταίο σκόραρε στην ισοπαλία (1-1) με την ΑΕΚ Αθηνών. Βέβαια αυτό δεν έχει καμία σημασία, αφού τα φιλικά γίνονται για να εντοπιστούν οι αδυναμίες, τα κενά και τα λάθη.

Κόντρα στους Γεωργιανούς, η Ομόνοια είναι το φαβορί, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη μοναδική φορά που οι πράσινοι βρήκαν στο δρόμο τους ομάδα από τη Γεωργία, την απέκλεισαν.

ΠΑΚΣΙ-ΑΕΚ (20:00)

Η ΑΕΚ θα ταξιδέψει στην Ουγγαρία για να αντιμετωπίσει την Πάκσι και μπορεί να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει προκειμένου να μετατραπεί σε φαβορί ενόψει του επαναληπτικού σε μια εβδομάδα στη Λάρνακα.

Ο Χουάν Φεράντο κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδα επιδίωξε να διορθώσει τα όποια λάθη προέκυψαν στα φιλικά προετοιμασίας και να παρουσιάσει το σύνολο του καθώς πρέπει στο πρώτο επίσημο παιχνίδι.

Η ΑΕΚ είναι οριακό φαβορί κόντρα στην Πάκσι, ενώ δεν υπάρχει παράδοση της λαρνακιώτικης ομάδας με ουγγρικούς συλλόγους.